Wat is Mobile Device Management (MDM)?

Een medewerker met toegang tot belangrijke corporate data verlaat het bedrijf. Door het toegenomen thuiswerk heb je als zaakvoerder steeds minder overzicht over welke documenten zich waar bevinden. Of gauwdieven gaan aan de haal met de werklaptop van een collega tijdens een zakenreis.

Met Mobile Device Management hoeft geen enkele van bovenstaande situaties een gevaar te betekenen voor je belangrijke bedrijfsdata. Vanop een centraal platform beheer je op welke apparaten je data beschikbaar blijven. Kom je toch in een scenario terecht waarin belangrijke gegevens in gevaar dreigen te komen, dan verwijder je deze snel en moeiteloos vanop afstand. Altijd en overal in lijn met de geldende GDPR-richtlijnen.

Andere belangrijke functies van Mobile Device Management:

  • Updaten en monitoren van apparaatsoftware vanop afstand
  • Overzicht van de prestaties van de apparaten
  • Bijkomende installaties uitvoeren vanop afstand
  • Toestelfuncties toekennen op gebruikersniveau
  • Support op afstand

Eventuele problemen een stapje voor blijven? Met Azure Information Protection – onderdeel van Microsoft 365 Business Premium – bepaal je wie op de werkvloer welke rechten krijgt op e-mail- en op bestandsniveau.

Lees meer over Azure Information Protection in onze blog.

mobile device management
Zit de waarde van jouw bedrijf vooral in de vele bedrijfsdata die circuleren, zoals een advocatenkantoor of accountancybedrijf? Dan is Mobile Device Management een no brainer.

Ook voor privé-apparaten

Mobile Device Management beveiligt niet alleen je corporate apparatuur en de data die erop staan. Ook privétoestellen kunnen we uitrusten met deze bijkomende beveiliging, ongeacht of de persoon in kwestie over een Microsoft-, Apple- of bijvoorbeeld Android-toestel beschikt.

Iets voor jouw bedrijf?

Zit de waarde van jouw bedrijf vooral in de vele bedrijfsdata die circuleren, zoals een advocatenkantoor of accountancybedrijf? Dan is Mobile Device Management een no brainer.

Bovendien beschermt MDM ook de expertise binnen je bedrijf. Belangrijke ontwerpen, professionele Excel-constellaties, foto- en videomateriaal van werken bij klanten… Kortom, documenten die je liever niet in de handen van een concurrent ziet. Je beschermt met andere woorden niet alleen je eigen bedrijf en werknemers, maar ook jouw klanten, leveranciers en andere partners.

Ook wanneer je als bedrijf op regelmatige tijdstippen je data dient te verzamelen – zoals bij industriële shutdowns – is Mobile Device Management een trouwe partner om het volledige overzicht te bewaren.

ITC Belgium: van implementeren tot dagelijks beheren

Beschik je over Microsoft 365 Business Premium, dan heb je volledige toegang tot Mobile Device Management. Om dit platform zo optimaal mogelijk te laten renderen voor jouw bedrijf, zitten we graag met jou samen, om de belangrijkste vragen te overlopen:

  • Over welke digitale apparaten beschikt jullie personeel?
  • Welke gegevens willen jullie precies beschermen?
  • Wie krijgt welke toegangen?
  • Wat kunnen wij voor jou betekenen op vlak van dagelijks beheer?

Intussen hebben we al massa’s ervaring opgebouwd in MDM. We raden je dan ook aan om maximaal gebruik te maken van onze kennis. Een onbedoeld gewist bestand of factory reset komt helaas vaker voor dan je zou denken.

Klaar om de klik met ons te maken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.