De kracht van het label

Azure Information Protection, onderdeel van Microsoft 365 Business Premium, maakt het mogelijk om elk afzonderlijk document op je server in één of meerdere labels onder te brengen. Denk aan labels als ‘facturen’, ‘contracten’ of ‘offertes’. Aan die labels zijn een waslijst aan mogelijke rechten verbonden:

  • Enkel openen en lezen
  • Bewerken
  • Printen
  • Als bijlage versturen via mail (al dan niet naar een beperkte groep bestemmelingen)
  • Mogelijkheid tot nemen print screens
  • Mogelijkheid tot delen via andere platformen (bv. Microsoft Teams)

Bovendien kan je die rechten toekennen aan specifieke personen en functies binnen het bedrijf. Zo kan een HR-medewerker wel bepaalde managementdocumenten bekijken, maar niet bewerken, terwijl een salescollega hetzelfde bestand niet kan openen. En hoe ver reiken de rechten voor een derde partij, zoals de klant of leverancier, bijvoorbeeld voor een offerte of factuur?

Sterke bescherming tegen dataverlies

Azure Information Protection voorkomt dat belangrijke data op de verkeerde USB-stick, pc, laptop, smartphone of tablet terechtkomen. En dat die gegevens per ongeluk worden gewist. In een wereld met steeds meer jobwissels en met thuiswerk in opmars, is dit allesbehalve een overbodige luxe. Op deze manier behoud je steeds een centraal overzicht over welke collega welke handelingen kan uitvoeren met ieder document.

Is er toch een bestand door de mazen van het net geglipt? Daar steekt Mobile Device Management alsnog een stokje voor.

Eenvoudig aangepast bij interne verschuivingen

Een collega die naar een andere afdeling verhuist binnen het bedrijf? Net omdat Azure Information Protection werkt met labels, zijn er maar een paar muisklikken nodig om de toegang tot bepaalde mails of documenten aan te passen.

Keep it simple

Een te snelle en te bruuske integratie kan de dagelijkse werking een tijdlang ernstig verstoren. Net als een te gedetailleerde labeling. Bij ITC staan we jouw bedrijf graag bij om Azure Information Protect op een doordachte manier te implementeren.

Ons advies? Keep it simple. Wat dat precies inhoudt, dat vertellen we je graag vanuit onze eigen ervaring tijdens een vrijblijvend gesprek. Mail ons of bel ons op het nummer 011 28 63 20 voor meer info.